Phsykologisk thriller

Sprickor i jorden av Mariette Lindstein

Baksidetext: Tvillingarna Alex och Dani försöker återhämta sig efter att Dani kidnappades av en elitistisk sekt. De lämnar Sverige och flyttar till ett hus vid havet i Kalifornien, USA. Men det visar sig vara svårt att bygga upp ett nytt liv. Dani har fött en son, men traumat från sektens våld har förändrat henne och gjort henne kallare och svårare att nå. Samtidigt förtränger Alex det hemska som har hänt och lider av flashbacks. Mitt i allt detta finns Carl, Alex chef och älskare, som gör allt för att beskydda dem. Men så en dag dyker en mystisk, karismatisk kvinna upp i deras liv. Hon påstår att hon arbetar med välgörenhetsarbete i en fråga som Carl brinner för. Och även Carl förändras.Garantierna för trygghet försvinner. En ny mardröm börjar. Sekten har nämligen ett nytt mål i sikte: Danis nyfödda son.»Sprickor i jorden» är den laddade uppföljaren till Mariette Lindsteins hyllade sektthriller «Vit krypta».

Recension: Liksom Vit krypta är Sprickor i jorden en väldigt spännande bok som är otroligt svårt att släppa. Jag lyckades till och med bränna mig i solen när jag satt på balkongen och läste helt omedveten om vad som hände runt om mig.

Mariette beskriver miljöer så bra att det nästan känns som om man är där. Det märks att hon känner till platserna väl. De känslor som finns i boken fångar mig och jag känner med karaktärerna. Jag blir arg med dem, ledsen, jag skrattar och ler. Känner deras rädsla och fruktan.
Vansinnigt bra Mariette!

Betyg: 5/5

(Visited 119 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.