Fantasy,  Unga vuxna

De ursprungliga av Cecilia Larsson Kostenius

Baksidetext: Tretton år har gått sedan virusgudinnans pest skördade många människoliv. Den unge Odal har sedan dess levt ett undangömt, inrutat liv i klostret i Dalen. Där har han tränats inför hämnden. När så en kallelse kommer från den mystiske Eldkungen förändras allt. Kriget är nära förestående och världen hotas av död och undergång. Odal lämnar sin trygga tillvaro för att ansluta sig till kungens armé. Elementens olika människoraser måste nu lära sig att samarbeta för att ha någon möjlighet att kunna överleva kriget. Jordens barn Odal förs samman med luftens barn Svala, vattnets barn Pål och eldens barn Regina i kampen mot det femte elementet virus. Tillsammans ställs de inför det faktum att till och med deras gudinnor svävar i fara.

De Ursprungliga är den första delen av De fem elementen. Författaren Cecilia Larsson Kostenius presenterar en alternativ sanning om vårt ursprung och visar världen ur en annorlunda synvinkel, i en egen tolkning av mytologin.

Recension:  De ursprungliga känns som en lång, men mycket bra, startsträcka för de kommande böckerna. Den ger mersmak och jag vill absolut veta hur det går för Odal, Svala, Pål och Regina.
Cecilia beskriver miljön levande, önskar nästan att jag vore där, och de fyra huvudpersonerna har alla gjorts intressanta.

Betyg: 3,5/5

(Visited 104 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.