Feel Good,  Humor,  Roman,  Skönlittertur

Fingal Olsson – Harald och kärleken av Cathy Catarina Söderqvist


Baksidetext: Efter att ha fått tilldelat sig energiinjektionen familjen tre år tidigare, är livet mer förnöjsamt och Fingal Olsson, som är sjuttioåtta år, känner sig inte en dag äldre än sjuttio. Det mesta i livet rullar på i maklig takt. Fingal är en smula glömsk och katten Harald lika obstinat som vanligt. 

När Bella berättar att hon och Elin väntar barn, blir det ett virrvarr utan dess like. Hur har befruktningen gått till? Är töserna inte längre lesbiska? Dessutom beter sig Harald besynnerligt, svarar inte på tilltal och drar tassarna efter sig över parketten.

Då Fingal möter Solbritt blir hans kropp klumpig och orörlig. Han får tunghäfta och hjärtat slår som en trumvirvel innanför bröstbenet. Men det passar sig inte att gå och bli förälskad vid en så hög ålder. Under den sista delen av livet ska man ju mest doppa skorpor, tänka på refrängen och planera den himmelska hädanfärden.

Detta är andra boken i serien om Fingal Olsson och hans sällsamma katt Harald.

Recension: Man kan inget annat än älska böckerna om Fingal Olsson och hans katt Harald. Även denna är underbar och jag tror inte jag skrattat så mycket åt en bok på länge. Tror nog jag fått många att le när de mött mig, då jag lyssnat på boken, eftersom jag ofta gått och lett för mig själv.

Den är varm, underbar och rolig.

Betyg: 5/5

(Visited 60 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.