Phsykologisk thriller,  Spänning / Skräck

Sektens barn av Mariette Lindstein

Baksidetext: En tyrann kliver ut ur skuggorna …

Sektens barn är den dramatiska upplösningen på serien om sekten ViaTerra, där makt, manipulation och våld är en del av vardagen.

Femton år har gått sedan Sofia flydde från sekten på Dimön. Sektledaren Franz Oswald har inte synts till sedan dess, men när en skoningslös storm sveper över Sverige kliver han ut ur skuggorna. Han är redo att ta sin sekt ut i världen och blir med sitt nya miljömedvetande mer populär än någonsin.

Bakom fasaden utövar han en grym och manipulativ tyranni som inte minst drabbar sektens barn. Två av dem är sönerna Thor och Vic som uppfostras enligt sektens teser till att bli trofasta soldater i faderns tjänst. Men ju äldre Thor blir, desto mer växer tvivlen. Vem är egentligen Franz Oswald? Och hur långt är han beredd att gå för att behålla sin makt?

Sofia driver numera ett härbärge för unga människor som flytt från sekter, men det totalförstörs av stormen. Hon har lovat sig själv att aldrig mer ha någon kontakt med Franz Oswald. Det visar sig vara svårare än hon trott. Återigen korsas deras vägar i en vansinnig katt-och-råtta-lek där bara en av dem kan segra.

Recension: Liksom i de två första böckerna, Sekten på dimönSekten  och Sekten som återuppstod, lyckas Mariette skapa en enormt spännande och ruskig bok. Det som Sofia och hennes familj blir utsatta för är fruktansvärt men än värre är det för barnen på Dimön. Hur Franz lyckas mörka detta för barnens föräldrar, hur de blir hotade, psykiskt nedbrutna och utnyttjade. Det gör riktigt ont i hela mig när jag läser om det. Något som jag funderade på är varför Sofia och Benjamin bosatt sig nära Dimön egentligen, men de kanske var övertygade om att Franz inte skulle komma tillbaka?
Jag rekommenderar varmt alla tre böckerna i serien för den som gillar ruskig spänning!
Betyg: 4/5
(Visited 168 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.