Feel Good,  Inspiration,  Novell

Mannen från Mocksta Klappträ av Erik Nergaard uppläst av Janne Persson

Baksidetext: Journalisten och författaren Erik Nergaard förundras över att just han alltid får vara med om märkliga händelser. Han har kommit fram till att märkliga händelser dras till vissa personer. Till märkliga personer.
I sin novellserie delar han sina bästa livsberättelser med dig. Han kallar den ‹När allt kom omkring – berättelser att tro på om man vill›. Mannen från Mocksta Klappträ är först ut.
Vem är den gamle mannen som sitter där på bänken utanför tågstationen i Skellefteå? Varför tittar han inte på VM-finalen i fotboll som alla andra? Det är ju Sverige mot Frankrike. Erik får en känsla av att han väntar på honom. ‹Kom med!› säger mannen och pekar på den röda sportbilen som står parkerad på gatan. Det blir början på en resa som inte bara kommer att förändra Eriks liv, utan även få honom att tro på mirakel.
Hur kan en stuga helt och hållet förfalla på bara några månader? Vem är den osynlige som fiskar ute på sjön i skenet från en fotogenlampa varje natt? Och varför hittar inte haverikommissionen den förlista segelbåten utanför Australiens kust? Och kan en människas godhet leva vidare även när människan själv har gått ur tiden?

Recension: Mannen från Mocksta Klappträ är en riktigt mysig ljudnovell med lite mystik. Fina miljöbeskrivningar och karaktärer, speciellt Gösta. Uppläsaren gör det kanonbra och musiken i bakgrunden höjer stämningen. Jag ser fram emot att höra nästa novell från Erik Nergaard.

Betyg: 5/5

(Visited 83 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.