Spänning / Skräck

För evigt din av Janne Persson och uppläst av Janne Persson

Baksidetext: Kan ditt medvetande finnas på en annan plats än i din hjärna? Vad händer när människa och maskin smälter samman till ett? Vad krävs för att du ska få ha samma rättigheter i samhället som alla andra? En hjärna? En kropp? Åsikter, känslor och tankar? I strävan efter att skapa evigt liv finns vinnare. Men även de vars fysiska kroppar måste offras.
När Lars Grip, den kände hjärnforskaren och föreläsaren på KTH frågar om Sofia vill assistera honom i ett ”projekt”, blir hon inte bara smickrad. Det väcker även något annat inom henne. Sofia är 24 år. Lars är minst 20 år äldre och gift med Anna, som blivit totalförlamad efter en dykolycka. Utan att egentligen veta vad projektet handlar om, flyttar Sofia in i Annas båthus nedanför det gamla stenbrottet. Hon får varningar från oväntat håll, om att Lars har en dold agenda.
En märklig korp visar sig. En oväntad mening i ett korsord. En kvinna i regnet. Men nyfikenheten segrar över förnuftet. Vem tillhör rösten som dykt upp i Annas medvetande? Vad döljer korpen i stenlagret? Och varför blir Lars blick så tom ibland? Är experimenten de utför i det gamla arkivrummet verkligen etiska och lagliga? Efter en tid förstår Sofia att hon inte bara är Lars assistent. Det kanske är så att hon har en annan roll i hans skådespel.

Recension: Wow! Den här boken är jättespännande, läskig och ruskig. Den har karaktärer som får det att krypa i kroppen och saker de gör som får mig att rysa. Ett par gånger mådde jag till och med riktigt illa. Få böcker har fått mig att känna så mycket! Idéen till boken är ruskig. Tänk om det som Lars gör verkligen går att göra? Tänk om någon redan har gjort det? Korpen är en extra tillsats som gör boken ännu bättre.

Janne läser väldigt bra och de ljudeffekter som lagts till gör boken ännu mera spännande. Jag hoppade till flera gånger och det gör jag annars bara om jag ser en riktigt bra skräckfilm.

Se trailern för boken här.

Betyg: 5/5

(Visited 159 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.