Spänning / Skräck

Cirkus Svart av Janne Persson, uppläst av Janne Persson

Baksidetext: «Hur ska jag för dig kunna beskriva känslan av ensamheten?». Så börjar brevet från Cilla, den unga kvinnan som påstår sig vara ensam kvar av sitt slag. I brevet berättar hon om «de svarta» – de som från ingenstans kom till Porjus och slog upp sitt tält. De som förändrade allt. Hon berättar också om den vita älgen som verkat vakta henne. Vem är Jack? Och varför säger han att Cilla är «svår att nå»? Ett år har gått sedan Cirkus Svart kom till byn. Kanske är Cilla ensam kvar. Kanske inte. Cirkus Svart är en i allra högsta grad fiktiv skräckberättelse som balanserar på gränsen mellan vår verklighet och en annan tillvaro – en mörkare tillvaro där våra valmöjligheter inte är lika självklara. En dimension där vi människor inte bara är en publik, utan även artister. Knivkastare och utbrytarkungar. Domptörer och trapetskonstnärer. För en jublande människoskara – helt mot vår egen vilja.

Recension: Ruskig, blodig. Du som gillar Saw-filmerna gillar helt säkert den här historien. Verkligen skräckens cirkus.

Betyg: 5/5

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.