Deckare,  Phsykologisk thriller,  Spänning

De mörkermärkta av Mattias Leivinger och Johannes Pinter

Baksidetext: I ett vårkallt Stockholm sker en serie mord som till en början inte verkar ha något samband. En sömnlös taxichaufför. En alkoholiserad före detta psykolog. En psykiskt sjuk kvinna på ett behandlingshem. Tre människospillror förenade i sina olycksöden.
När poliskommissarie Iris Riverdal får fallen på sitt bord ställs hon inför en gåtfull mördare, en undflyende skepnad med dunkla metoder och okända motiv. Och bakom honom anas en ansiktslös ondska bortom alla begrepp.
Gradvis går det upp för henne att morden har rottrådar långt tillbaka i tiden, trådar som också löper in i hennes eget liv.
Samtidigt samlas en krets människor för att bekräfta det de redan anat. Det förflutnas skugga har kommit tillbaka för att förgöra dem, de mörkermärkta.

Recension: Obehagligt, spännande, sanslöst, äckligt, ja många är orden som kan beskriva «De mörkermärkta». Bra uppläsare, spännande historia, men ibland lite för långdragen och utsvävande. Lite trist med en polis som har både psykologiska och familjära problem, lite för vanligt även om Iris är rätt extrem när det gäller vissa saker. De båda författarna har dock skrivit en hissnande thriller med många spännande inslag. Dock var slutet en aning överraskande. Hade velat ha lite förklaringar om hur de mörkermärkta blev som de blev.

Betyg: 3,5/5

(Visited 168 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.