Deckare,  Roman,  Skönlitteratur

Tisdagarna i Berlin av Jonas Sjöstrand

Baksidetext: Tisdagarna i Berlin tar avstamp i ett färglöst Stockholm. Vi möter en berättare som mest sitter på kammaren och skriver filmrecensioner. Har avslutat ett långt förhållande, har sagt upp sig från jobbet. Men då barndomsvännen Robert Fusser dyker upp tar hans liv en ny vändning.
Robert vill hitta sin gamla internetdejt Marie Andersson. Något som är långt ifrån lika lätt som det låter. Vem är Marie? Varför nås hon så enkelt i den digitala världen men inte i den verkliga?
Sökandet efter Marie leder vår berättare till Berlin, en stad där fyllig historia möter plottrig samtid. Men sökandet blir också en smutsig och smärtsam resa i berättarens inre. Eller renande, en början på något nytt?

Recension: Lite rörig bok, tycker jag, det var svårt att hänga med i svängarna. Är det tankar, är det drömmar, är det något som händer just nu? Karaktärerna är däremot mycket bra beskrivna och även omgivningen.

Betyg: 2,5 / 5

(Visited 69 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.