Fantasy,  Unga vuxna

Drakens Dotter – Resans början av Ulrica Edvinsson Sundin

Baksidetext: Efter att ha bevittnat mordet på sin mamma flyr Drokina den magiska världen där hon växt upp. Under flykten försöker hon rädda sin lillebror, men på väg uppför en stentrappa tappar hon taget om hans hand och han faller ner och dör.
Drokina tar sig till den omagiska världen där hon skapar sig ett liv utanför samhället. Hon skaffar sig nya vänner på vägen, men jagas av demonerna från sitt förflutna – där några är verkligare än andra.
För trots att Drokina försöker lägga sitt gamla liv och den magiska världen bakom sig så förföljs hon av demonen Rexmond som har bestämt sig för att ta med henne till sitt rike. Drokina är varken intresserad av hans slott eller rikedomar utan längtar bara efter ett liv i frihet där hennes förflutna inte når henne, men när hennes magiska förmågor oförklarligt börjar växa måste hon förlita sig på Rexmond mer och mer – och frågan är om hon kan få det liv hon önskar eller om demonerna kommer att vinna slaget.

Recension: Drokina är en otroligt stark karaktär, även hennes vänner Rachel och Nicki är det. Staden de lever i känns som väldigt hård och kall men man får också bara insikt i den mörka delen av staden där gängen håller till. Boken tog lite tid att komma in i och det var lite mycket samma saker som hände men mot slutet blev det väldigt spännande. Boken innehåller rätt mycket våld och rekommenderas därför från unga vuxna och uppåt. Ulrica har skapat spännande och starka  karaktärer samt fastnar. Dessutom bara älskar jag bokomslaget, formgivet av Ulrica, som verkligen drar en till sig.

Betyg: 3,5 / 5

 

(Visited 69 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.