Deckare

En fingervisning om mord av Christina Gustavson

Baksidetext: Ett avhugget finger hittas i ett korvpaket, en liten pojke kidnappas, ett nackskott på en parkeringsplats.
Brotten finns alldeles nära dig. Närmare än du någonsin skulle kunna tro. Hur långt är avståndet till närmaste mördare?
Vem skulle kunna mörda? Din granne? Din moster? Hur väl känner du egentligen människorna runt omkring dig?

I boken En fingervisning om mord, möter du färgstarka personligheter som «Morsan», en pensionerad bordellmamma, som nu söker andra vägar till försörjning, Bergman, ett gravt alkoholiserat original, samt kriminalkommissarie Joel Linder, som börjar känna sig låst i småstadstugget och kör motorcykel i sin längtan efter mer luft mellan sig och den sega sörjan på marken.

Recension: Boken är spännande, ett avhugget finger som leder både till det ena och det andra, personer knyts ihop som man inte tänkt skulle kunna ha något med varandra och göra och några gör saker som är riktigt vidriga. Liksom förra boken jag läste av Christina (Fotbollshororna) så tycker jag att det är lite rörigt med alla personer och dessutom har de för lika namn. Det är en spännande historia, men väldigt långdragen.

Betyg: 3 / 5

(Visited 120 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.