Spänning / Skräck

Karne – Skriet från häxberget av Kristina Suomela Björklund

 

Gästbloggare Monie från Fjäderpennan, Lektör och korrekturläsare som jag varmt kan rekommendera!

Handling: Karne – Skriet från Häxberget är en spännande och välskriven roman som berör ett tema som fascinerat mig sedan barnsben, nämligen häxbränningarna på 1600-talet.

Boken utspelar sig i både modern tid och under just den perioden då väldigt många oskyldiga kvinnor blev brända på bål i Sverige, och den pendlar mellan dessa tidsepoker på ett skickligt och många gånger hårresande vis.
De tre huvudkaraktärerna i boken arbetar på ett bokförlag där det en dag kliver in en gammal dam med den mest häpnadsväckande historia de någonsin hört. Eftersom hon är så gammal så orkar hon inte själv skriva ner sin historia utan vill att någon på förlaget hjälper till med uppgiften. Självklart nappar de på detta och det blir inkörsporten till en svindlande resa genom historien. En resa som för främst Märit till randen av galenskap, rädsla och insikter som hon först då begriper innebörden av.

Recension: Det här en är isande thriller med övernaturliga inslag som inte kommer att lämna någon varken besviken eller oberörd. Ty trots att det är en fiktiv berättelse så ligger det en hel del sanning i den, synsättet på kvinnor och hur lätt det var att bli utpekad som häxa är inte taget ur luften. Inte heller tillvägagångssätten eller straffen för de som blev dömda är tyvärr påhittat, utan taget ur en mycket mörk del av Sveriges historia.
Jag är en kräsen läsare som vet vad jag tycker om, och i och med att jag även är lektör så vågar jag påstå att jag är insatt i hur en riktigt vass roman ska vara uppbyggd.
Karne – Skriet från Häxberget lämnade mig inte besviken, varför jag starkt rekommenderar alla som vill ha en spännande, underhållande och riktigt isande thriller att läsa i sommar, att köpa boken!

Finns att köpa hos Adlibris , cdon och Bokus bl. a.
För ett signerat exemplar hör av er till miramir-verlag@gmx.ch

 

(Visited 436 times, 1 visits today)

2 Kommentare

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.