Deckare

Stig Alm tar fallet, Efterföljaren av Gunnar Lindberg

Baksidetext: Det förflutna har kommit ikapp stjärnadvokaten Algot Bokmark. För mordet på en sexårig pojke döms han till sluten rättspsykiatrisk vård. Det är inget som oroar advokaten, hans sektbröder kommer att befria honom. Det gör de också, bara inte på det sätt som advokat Bokmark tänkte sig.

På den onda sidan finns en sekt av sadistiska pedofiler som räknar sina anor tvåtusen år bakåt i tiden. Osynliga har de infiltrerat samhället, de har makt och vet att utnyttja den för sina syften.

Recension: Efterföljaren är en lättläst deckare som tilltalade mig. Den är spännande och fartfylld. Stig Alm är en polis som gärna tar till det lilla extra för att lösa fall och det finns kollegor inte tycker om det, och det finns de som tar efter. Berättelsen utspelar sig i Umeå och i Malmö och Gunnar är väldigt bra på att beskriva miljöer. Jag hade dock lite svårt att hålla isär de två kvinnliga poliserna.

Gunnar Lindberg vet vad han skriver om, det märks och fallen är trovärdiga och inte överdrivna som det kan blir i deckare ibland.

Betyg: 3,5 / 5

(Visited 93 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.