Fantasy

Serahema Saporium 1:3 Nattlöpare av Marcus Olausson

Tredje boken om Elderim och jakten på svärdet Åskvigg. Elderim och hans vänner, Cal, Rendon och Belmonne, flyr den fruktade maghran och hamnar i Kareshöknens brännande hetta. Där tvingas Cal göra upp med sitt förflutna och Belmonne tillägnar sig en förmåga hon helst skulle vilja vara utan. I det svarta blodet finns svar, men även förbannelse och Elderim faller allt djupare när det inre odjuret kallar. Är han villig att förråda sina vänner för att lära sig magierna?

Vi får även fortsätta att följa Disa i hennes sökande efter Meindhal. Hon får ta till drastiska metoder och riskerar att förlora sig själv på vägen.

Boken har flyt, det händer saker hela tiden. Vad jag gillar är även Marcus sätt att få en att minnas vad som hände i de tidigare böckerna utan att verkligen återberätta. Det förs in snyggt i historien. Den lite mörka historien lättas upp av Marcus härliga humor som får mig att dra på smilbanden flera gånger. Karaktärerna är återigen suveränt beskrivna och naturen om den känns mycket levande. Jag måste säga att trean toppar! Snyggt Marcus! Jag ser väldigt mycket fram emot nästa bok.

Betyg 5/5

Författarens hemsida hittar du här:

nattlo%cc%88pare

 

(Visited 141 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.