Spänning / Skräck

Svarthunden av KG Johansson

Vem är mannen som väntar i skogen? Erik växer upp i ett litet samhälle, i skuggan av andra världskriget. Astrid önskar sig, mer än något annat, ett barn. Båda möter de ondskan.

Astrid lever på 1800-talet med sin mamma och pappa i en stuga. Flickan Astrid sägs vara underlig, så talar folket om henne i byn. Hon pratar inte mycket, men verkar förstå väldigt mycket, mer än någon normal människa. Som ung kvinna får hon många friare, men hon ratar dem alla. Då talas det om det i byn. Men så dyker Johan upp. Det är kärlek vid första ögonkastet. Det som händer sen får oanade följder.

Erik växer upp i skuggan av andra världskriget. Han börjar skolan och blir kompis med Arvid och Bengt. Arvid plågar först Bengt och vill att Erik ska vara med. Erik känner en ilska som växer i honom ibland, en ilska han inte kan kontrollera. De tre går till ett ställe i skogen, där de egentligen inte får vara, och där händer något som förändrar dem alla tre.

Boken är väldigt dyster, mörk och hemsk. Den är mycket bra skriven och man ser naturen och omgivningarna framför sig. Karaktärerna är starka, och jag lever mig in i Astrids beslutsamhet och Eriks rädsla. För mig är den dock ibland lite konstig och alldeles för dyster. Men även om det inte är en bok i min smak så måste jag lovorda den för att den är så bra skriven.

Betyg 3,5 / 5

 

svarthunden

(Visited 91 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.