Spänning / Skräck

Fjärilspojken av Peter Stjernström

Jag har läst en ond saga. Fjärilspojken. En helt fantastiskt bra bok. Ett spädbarn lämnas i skogen. Den lille pojken blöder. Insekter kryllar på honom. Han överlever. Många år senare kommer frågorna till den nu vuxne Jonas. Vilka var hans föräldrar och varför övergav de honom? Vad är det för märklig begåvning han har? Den underligt starka intuitionen, ska han dölja eller följa den? Tillsammans med sin kompis Björne börjar han nysta i sin historia. De möter den framgångsrika och kompromisslösa Nelly Josefsson och märker att hon och Jonas har något gemensamt. Det visar sig att deras historia är en del av något större. Något djupt obehagligt …

Boken är så spännande att jag har svårt att släppa den ifrån mig för att åka till jobbet. Peter skriver otroligt bra, han beskriver miljöer och karaktärer på ett suveränt sätt. Hela tiden är det en härlig mystik kring alla och det blir inte sämre mot slutet. Dessutom, har jag blivit ännu mera intresserad av fjärilar.

Betyg 5

Författarens hemsida hittar du här.

fjrilspojken__en_ond_saga-peter_stjernstrm-35629955-frntl

(Visited 242 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.