Barn

Nalle är sjuk av Tom Sölvberg

nalle-a%cc%88r-sjuk

 

Det är lite svårt att recensera en barnbok, men det är tur att jag har barnasinnet kvar. Nalle är sjuk är en fin historia om vänskap med spännande inslag. Då Nalle är sjuk bestämmer sig hans vän räven Sture för att överraska Nalle genom att köpa mat och laga en god middag åt dem. När han pratar med kassörskan Ulla i affären lyssnar vargen Göran på deras samtal. Ulla råkar säga något om att Nalle har mycket pengar. Göran rusar då hem till sina kumpaner och de gör upp en plan för att komma åt Nalles pengar. En spännande historia börjar med lustiga inslag. Tom skriver roligt och jag tror nog att barn verkligen uppskattar historien om Nalle och Sture. Ann Ahlbom Sundqvists illustrationer till boken är mycket härliga.

Betyg 4.

(Visited 107 times, 1 visits today)

Ein Kommentar

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.