Phsykologisk thriller,  Spänning

Kaufmanns utvalda av Karl Almén Burman

kaufmanns-utvalda

 

Ruskig bok! En mycket bra bok! Jag sträckläste Kaufmanns utvalda. 1940-talet, till följd av en lögn blir André, fjorton år, inspärrad på ett mentalsjukhus för barn och ungdomar. Barnen blir misshandlade och utsatta för fruktansvärda experiment. Om de missköter sig, enligt sjuksköterskorna, slängs de i isoleringen och då vet man inte när man får komma tillbaka.

André träffar Stig och Åke som blir hans närmaste vänner, Astrid som blir hans stora kärlek men även mardröm och Emma som skulle göra allt för honom. André är avundsjuk på de som är Kaufmanns utvalda. De barnen som får gå upp till tredje våningen. Efter ett tag blir även han en av dem, något som han kommer att få ångra många gånger.

Boken handlar om människovärdet och om hur ambition och desperation kan driva människor över alla tänkbara och otänkbara gränser. 

Betyg 5

Författarens hemsida hittar du här.

(Visited 50 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.