Han gjorde saker med kniven. Skoningslöst och utan förenklande svar ställs läsaren inför en berättelse om en flicka som lär känna sin sexualitet många år före andra i hennes ålder. Flickans farbror känner Guds kallelse i att tukta unga, oskuldsfulla flickor. Det är en berättelse om det mörka i människans natur, men också om kärlek. Eller försöken till kärlek. I hundarnas timma handlar om en stor familj med alla dess förgreningar, från skilsmässor till nya giftermål och oväntade dödsfall. På ytan en familj lik många andra, men där smärtan går som en tät väv genom relationerna, som tysta chockvågor från trauman ingen erkänner högt.

För mig tog det tid att komma in i boken. Det var lite rörigt med alla människor i början Ofta följer man en person under ett kapitel och nästa en annan. Det är även under olika årtal, ibland tillbakablickar ibland nutid. Men boken är riktigt skickligt skriven. Karls fruktansvärda sätt att styra alla, metoderna han använder fick mig stundtals att må riktigt illa. Ibland var jag arg på Mathilda för att hon inte säger något. Det är en bok som berör, den är väldigt dyster och tung. Jag inte säga att det är en bladvändare för det tog dit för mig att läsa den eftersom den är så tung, men då Mia skriver väldigt bra vill jag ge den betyg.

Betyg 4/5

Författarens hemsida finner du här.

(Visited 110 times, 1 visits today)