Deckare

Stig Alm tar fallet: Fallet Bromander av Gunnar Lindberg

stig_alm_tar_fallet__fallet_bromander-38794293-frntl

 

Kriminalinspektör Stig Alm är en framgångsrik polis men hans tillvägagångssätt att bekämpa brott är inte alltid så som hans chef skulle önska. När Alm skickas ut för att utreda ett misstänkt dödsfall på en norrländsk psykklinik anar varken han själv eller hans chef vad som väntar. I utredningen dras även polisassistenten Eva med och Clay, en arbetslös man som lever lycklig med sin sambo Anna. Hans tillvaro vänds helt plötsligt upp och ner. På den onda sidan finns en sekt av sadistiska pedofiler som räknar sina anor tvåtusen år bakåt i tiden. De har makt och vet att utnyttja den för sina syften. Jag gillar Stig Alm och jag gillar Gunnar Lindbergs sätt att berätta. Boken är aldrig tråkig, det händer saker hela tiden och historien tar vändningar som man inte kunde ana sig till. Det är interessant hur Eva och Stig kommer fram till sina kluriga lösningar. Fallet Bromander är den första boken av tre om Stig Malm. Jag ser fram emot att läsa de två följande böckerna. En klar fyra!

(Visited 74 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.